Aller au contenu principal

Съобщение от изпълнителния директор на групата

Скъпи колеги,

В турбулентна макроикономическа среда Saint-Gobain остава стабилен и продължава да демонстрира силна устойчивост. Успехът ни в справянето с предизвикателствата свидетелства за ангажираността на нашите екипи, силата на нашето лидерство в устойчивото строителство и солидността на нашата стратегия, фокусирана върху разработването на иновативни решения с положително въздействие и подкрепена от динамична политика за иновации и инвестиции за растеж. 2023 г. беше още една успешна година за нашата група както във финансов, така и в извънфинансов план. Още веднъж, позволете ми да ви поздравя и да ви благодаря за това!

37-ият групов спестовен план (PEG) ви дава възможност да вземете участие в нашия успех като акционер в групата. Периодът за записване е от 11 март до 25 март 2024 г. Ще намерите подробности за офертата в документите, налични на този сайт.

През 2023 г. повече от 50 000 от вас се възползваха от тази възможност. Заедно служителите на Групата сега държат около 9% от нашия капитал и колективно са най-големият акционер. По този начин те играят съществена роля за постигането на нашите дългосрочни стратегически цели.

Тази година PEG се предлага в 53 държави. С 20% отстъпка от референтната цена можете да придобиете акции на Saint-Gobain при изгодни условия, директно или чрез акционерен фонд на служителите. По този начин можете да допринесете за ръководството на Групата чрез директора, който ви представлява в борда и като упражнявате правото си на глас на годишното общо събрание.

Благодаря ви предварително за доверието, което още повече от вас ще гласуват в нашата група тази година,

Поздрави,

Benoit Bazin 
Chief Executive Officer of Saint-Gobain Group

Back to top