Aller au contenu principal

VRAAG & ANTWOORD

DE PEG

Saint-Gobain PEG is een aandelenspaarplan voor werknemers (in overeenstemming met de lokale wetgeving) en stelt u in staat om (indirect) aandeelhouder te worden van Saint-Gobain, tegen aantrekkelijke voorwaarden in het bijzonder dankzij een korting (20% in 2024) op de aandelenkoers. Saint-Gobain biedt het plan al sinds 1988 jaarlijks aan.

Voorkeursinschrijfprijs

De klassieke formule biedt Saint-Gobain medewerker een korting (20% in 2024), d.w.z. een korting van 20% op de referentieprijs van het aandeel Saint-Gobain.

Een bijdrage van uw werkgever.

De werkgeversbijdrage is een bijdrage van uw werkgever bovenop uw eigen bijdrage. 

Mogelijke dividenden, elk jaar vastgesteld op de Algemene Vergadering.

Saint-Gobain betaalt de beheerkosten. Saint-Gobain betaalt alle financiële en administratieve kosten van investeringen door de deelnemers. U betaalt alleen een commissie van [0,084%] op alle vergoedingen wanneer u alle of sommige van uw activa vrijgeeft.

De investering is pas beschikbaar na het einde van de blokkeringsperiode van vijf jaar. Er zijn enkele

deblokkeringsredenen welke u terug vindt in de brochure. 

Er wordt ingeschreven met een korting (20% in 2024) ten opzichte van de referentieprijs van het aandeel Saint-Gobain.

De referentiekoers wordt vastgesteld in overeenstemming met Franse wetgeving voor spaarplannen en komt overeen met 20 openingskoersen van het aandeel voorafgaand op het vaststellen van de prijs.

Als er dividend wordt uitgekeerd, worden deze geherinvesteerd in het fonds en worden omgezet in extra aandelen voor u in het fonds.

PRAKTISCHE INFORMATIE OVER DE PEG

  • Werknemers van bedrijven behorende tot de Groep Saint-Gobain die fiscaal inwoner zijn van Nederland en aan het einde van de inschrijvingsperiode minimaal 3 maanden in dienst zijn van de Groep.

De betaling van het inschrijfbedrag kan op de volgende drie manieren:

  • Inhouding op het salaris voor een bedrag van maximum €1.500 verspreid over 6 maanden. Deze inhoudingen op het salaris zullen worden uitgevoerd vanaf de maand juli, zullen steeds hetzelfde bedrag zijn en het totale voorgeschoten bedrag zal aldus worden terugbetaald in 6 maandelijkse termijnen.
  • Directe betaling/storting op de rekening van uw bedrijf vóór eind mei 2024 via eenmalige overschrijving.

In totaal kunt u tot 25% van uw bruto jaarinkomen investeren.

De wettelijke verantwoordelijkheid om de limiet van 25% te respecteren, ligt bij de deelnemer

De maandelijkse salarisaftrek mag niet hoger zijn dan 10% van uw maandelijkse netto vergoeding.

Neem contact op met uw PEG correspondent bij het bedrijf waar u werkzaam bent.

Ga naar http://www.amundi-ee.com/account account site door te klikken op de link:

Selecteer de taal “Dutch NL-NL.

Volg de procedure :Login vergeten” of Paswoord vergeten”.

MIJN INVESTERING:

Sommige gebeurtenissen, in overeenstemming met regelgeving, maken een vroege aflossing van uw activa mogelijk.

Uitbetaling gaat niet automatisch:

In geval van vervroegde deblokkering moet de werknemer de uitbetaling van zijn tegoeden (gedeeltelijk of volledig) in één keer aanvragen, d.w.z. dat vervroegde deblokkering slechts één keer mag worden aangevraagd voor eenzelfde reden. De niet uitbetaalde participaties blijven geblokkeerd tot aan het einde van de periode van 5 jaar, tenzij vervroegde deblokkering wordt aangevraagd voor een andere reden. In geval van vervroegde deblokkering blijft fiscaal beleid van toepassing. De aanvraag voor vervroegde deblokkering moet naar Amundi-ESR gestuurd worden via de PEG-correspondent van uw bedrijf.

Alleen de activa op uw rekening op de datum van het ontstaansgebeurtenis kunnen vervroegd worden terugbetaald, behalve in geval van overlijden en toewijzing van de arbeidsovereenkomst van de houder.

Vroegtijdige deblokkeringsredenen voor uw land staan vermeld in de PEG 2024 brochure voor Nederland.

AMUNDI ÉPARGNE SALARIALE ET RETRAITE is de Account houder en aandeel beheerder (TCCP) van alle tegoeden van het Groepsaandelen spaarplan van Saint-Gobain.

AMUNDI is de investering portfolio manager voor de MCP die is geïnvesteerd in Saint-Gobain aandelen.

Via Internet: Om toegang te krijgen tot uw werknemers spaar account en informatie over uw tegoeden: www.amundi-ee.com/account/

Deze pagina biedt u veilige toegang en online beheer van uw rekening. U kan terugkoop verzoeken indienen voor uw beschikbare tegoeden.

 

U ontvangt een notificatie per e-mail:

  • Een melding van een transactie na bijvoorbeeld een terugkoopverzoek,
  • Een samenvatting van de transacties,
  • Een rekeningoverzicht met een samenvatting van de situatie van uw bezittingen op de laatste beursdatum van het jaar (verzonden in januari/februari).

Vergeet niet om uw persoonlijke contactgegevens bij Amundi Épargne Salariale et Retraite bij te werken door het correspondentieformulier op de website te downloaden en in te vullen: www.amundi-ee.com/account

Dit correspondentieformulier moet worden verstuurd naar:

AMUNDI ÉPARGNE SALARIALE ET RETRAITE - 26956 Valence Cedex 9 - Frankrijk

Schrijf in voor e-services op de website www.amundi-ee.com/account, en kies dan uw taal:

  • Registreer uw e-mail adres 
    Uw jaarlijkse rekeningoverzicht en alle andere documenten komen beschikbaar om online te consulteren en te downloaden. Het E-overzicht wordt gearchiveerd op www.amundi-ee.com/account en een geprinte versie heeft dezelfde juridische waarde als en papieren versie. Amundi informeert u via e-mail over de beschikbaarheid van e-overzichten.
  • Registreer uw mobiele nummer 
    Wanneer u uw paswoord vergeet, kan dit naar uw mobiele telefoon gestuurd worden.

Als de deelnemer overlijdt, kunnen zijn of haar erfgenamen de rekening van de overledenen niet voortzetten. De tegoeden worden uitbetaald.

Link naar de “Contacts” page.

BESTUUR

Toezicht en management  controle van de fondsen waarin u uw vermogen plaatst, zijn toevertrouwd aan de PEG Monde CMF Raad van Commissarissen. De Raad van Commissarissen bestaat uit gekozen vertegenwoordigers van werknemersaandeelhouders en vertegenwoordigers van de aangesloten bedrijven, die door deze bedrijven worden benoemd. De Raad van Commissarissen van CMF onderzoekt elk jaar de financiële en administratieve managementverslagen van het fonds.

De Raad van Commissarissen van het fonds bestaat uit:

  • Eén afgevaardigde per geografische zone, die zowel werknemer is als houder van aandelen en die huidige houders van aandelen en voormalige werknemers van de aangesloten bedrijven vertegenwoordigt, rechtstreeks verkozen door houders van aandelen;
    and
  • Eén afgevaardigde per geografische zone vertegenwoordigt de Saint-Gobain Group, benoemd door het Senior Management.

De duur van het mandaat is vijf boekjaren.

De Raad van Commissarissen komt minstens eenmaal per jaar bijeen om het bestuursverslag en de jaarrekening van het fonds te onderzoeken, het financiële, administratieve en boekhoudkundige beheer te onderzoeken en het jaarverslag vast te stellen. Het oefent de stemrechten uit die verbonden zijn aan de aandelen die het CMF bezit.

VERTEGENWOORDIGING VAN DE AANDEELHOUDERS

De raad van commissarissen van CMF zal een vertegenwoordiger aanstellen om de stemrechten uit te oefenen die verbonden zijn aan de aandelen die de CMF houdt op de algemene vergaderingen van Saint-Gobain.

 

Back to top