Aller au contenu principal

SMANJENJE

Smanjivanje će biti izvršeno ako ukupan broj traženih akcija bude veći od broja dostupnih akcija (6.5 milion akcija).

Kako smanjivanje funkcioniše?

Ako je ukupan broj traženih akcija u postupku prijavljivanja na PEG 2024. veći od broja dostupnih akcija, zahtevi će biti smanjeni i možda nećete moći da primite iznos koji ste tražili.

Smanjivanje zahteva za upis akcija Fonda odvijaće se na sledeći način: 

1) Ukupan broj ponuđenih akcija biće podeljen sa ukupnim brojem pretplatnika na Fondu da bi se utvrdila „prosečna pretplata koja se ne može smanjiti“.

2) Deo zahteva za kupovinu akcija Fonda koji je manji ili jednak „nesmanjivoj prosečnoj pretplati“ biće prihvaćen u celosti.

3) Deo zahteva za upis akcija Fonda koji je veći od „nesmanjive prosečne pretplate“ biće smanjen za jedan koeficijent na način da ukupan broj svih zahteva za upis akcija Fonda ne pređe ukupan broj ponuđenih akcija.

Ako se moj zahtev za kupovinu smanji, a ja sam odlučio da koristim više načina plaćanja, kako će se primeniti smanjenje?

Za svakog upisanog korisnika, umanjenje će se primenjivati u skladu sa redosledom izvršenog plaćanja po osnovu bankovnog računa i / ili unapred avansne uplate.

Smanjivi iznosi će se zatim primeniti na predmetna plaćanja i proporcionalno rasporediti u skladu sa početnim zahtevom korisnika, na način da iznos povećanja kapitala bude najviše jednak iznosu koji je odobrio Odbor direktora Saint-Gobain-a.

Ako se iznos efektivnog zahteva Korisnika za kupovinu akcija Fonda dobrovoljnom uplatom finansira „avansom “ i „zaduženjem bankovnog računa“, umanjenje će se rasporediti u istom procentu kao i zahtev korisnika za kupovinu akcija fonda.

Šta se događa ako se moj zahtev za kupovinu smanji, a ja sam odlučio da platim samo zaduženjem na bankovnom računu?

Samo smanjeni iznos plaćanja po teretu bankovnog računa biće zadužen na bankovnom računu Korisnika.

Šta se događa ako se moj zahtev za kupovinu smanji, a ja sam odlučio da plaćam avansom?

Račun kompanije će biti zadužen samo za smanjeni iznos avansnog plaćanja.

U slučaju smanjenja, kako da znam konačni iznos pretplate?

Sniženi iznos nakon obračuna dostupan je na web mjestu pretplate, a sažetak pretplate moći će se preuzeti.

 
Back to top