Aller au contenu principal

ETT MEDDELANDE FRÅN KONCERNENS VD

Kära kollegor,

I en turbulent makroekonomisk omvärld befinner sig Saint-Gobain på stadig kurs och fortsätter att visa starkt resultat. Vår framgång med att ta sig an nya utmaningar vittnar om våra teams engagemang, styrkan i vårt ledarskap inom hållbart byggande och soliditeten i vår strategi. Fokusering på att utveckla innovativa lösningar med en positiv inverkan, och underbyggd av en dynamisk policy för innovation och investeringar, för fortsatt tillväxt. 2023 var ännu ett framgångsrikt år för vår koncern, både ekonomiskt och finansiellt. Än en gång, låt mig gratulera dig och tacka dig för det!

Den 37:e Group Savings Plan (PEG) ger dig möjligheten att ta del av vår framgång, som koncernaktieägare. Anmälningsperioden är från 11 mars till 25 mars 2024. Du hittar information om erbjudandet i de dokument som finns tillgängliga på denna webbplats.

År 2023 tog mer än 50 000 av er denna möjlighet. Tillsammans innehar koncernens anställda nu cirka 9 % av kapitalet och är tillsammans den största aktieägaren. Ni spelar alltså en väsentlig roll för att vi ska nå våra långsiktiga strategiska mål.

I år erbjuds PEG i 53 länder. Med 20 % rabatt på referenspriset kan du förvärva Saint-Gobain-aktier under förmånliga villkor, via en aktiefond för anställda. Du kan också bidra till koncernens styrning genom den person som representerar dig i styrelsen och genom att utöva din rösträtt på årsstämman.

Tack på förhand för det förtroende som ännu fler av er kommer att visa i vår grupp i år,

Vänliga hälsningar,

Benoit Bazin 
Chief Executive Officer of Saint-Gobain Group

Back to top