Aller au contenu principal

REDUKTION

Vid eventuell överteckning av antal andelar (6.5 miljoner andelar) kommer antalet tilldelade andelar att reduceras.

Hur går reduktionen till?

Om det totala antalet önskade andelar för PEG 2024 är större än 6.5 miljoner andelar kommer man inte att få det antal andelar man tecknat sig för.

Reduktion av teckningsbelopp kommer då att ske enligt följande: 

1) Det totala antalet erbjudna andelar kommer att delas med det totala antalet personer som tecknat sig för att fastställa ”icke-reducerbart medelteckningsbelopp”.

2) De som tecknat sig för ett belopp som är lägre eller lika med det ”icke-reducerbara medelteckningsbeloppet” kommer att få önskat belopp i sin helhet.

3) Den del av teckningsbeloppet som är högre än det ”icke-reducerbara medelteckningsbeloppet” kommer att reduceras enligt en koefficient på ett sådant sätt att det totala antalet andelar till fonden inte överstiger det totala antalet erbjudna andelar, d v s 6,5 miljoner andelar.

Vad händer om min teckningsanmälan reduceras och jag har valt att betala till företagets konto?

Du kommer att få reda på om din teckningsanmälan reducerats innan det är dags att betala in beloppet till företagets konto. Du kommer därmed att veta vilket belopp som ska betalas in.

Vad händer om min teckningsanmälan reduceras och jag har valt att betala genom löneavdrag?

Företaget kommer inte att börja göra löneavdrag förrän slutliga teckningsbelopp, efter eventuell reduktion, fastställts.

Vid reduktion, hur vet jag det slutliga beloppet för min teckningsanmälan?

Det reducerade beloppet efter beräkning finns tillgängligt på webbplatsen för teckningsanmälan och sammandraget för teckningsanmälan kommer att laddas ner.

Back to top