Aller au contenu principal

SORULAR & CEVAPLAR

PEG

Saint-Gobain PEG mevcut ve eski çalışanlar için (yerel mevzuata uygun olarak) bir tasarruf planıdır. Saint-Gobain'in hissedarı olmanızı sağlamak için yerel yasalara bağlı olarak doğrudan veya dolaylı olarak, özellikle de hisse fiyatı üzerindeki indirim (2024’de% 20) sayesinde bir çalışan hissedarı operasyonu içermektedir. Saint-Gobain, bu operasyonu 1988'den beri her yıl önermektedir.

Tercihli abonelik fiyatı

“Klasik” teklif aboneliği için Saint-Gobain çalışanları indirim alır (2024'de% 20), yani Saint-Gobain hissesinin referans fiyatında% 20 indirim.

İşvereninizden bir katkı.

İşverenin katkısı, kendi ödemenize ek olarak şirketiniz tarafından yapılan bir ödemedir.

Genel Kurul'da her yıl belirlenen olası temettüler.

Saint-Gobain yönetim masraflarını öder

Saint-Gobain, aboneler tarafından yapılan yatırımların tüm mali ve idari maliyetlerini öder. Varlıklarınızın tamamını veya bir kısmını serbest bıraktığınızda, geri ödemelerde yalnızca [% 0,084] komisyon ödersiniz.

Yatırım yapılan fonlar kilitlenme süresinin sonuna kadar kullanılamayacak. Kilitlenme süresi 5 yıldır. Ancak, varlıklarınızın kilitlenme süresinin bitiminden önce serbest bırakılmasına izin veren, düzenlemelerle ayrıntılı olarak belirtilen bazı koşullara tabi olarak, erken itfa denilen davalar vardır. Bu erken itfa davalarının listesi, ülkenizdeki PEG ile ilgili yasal belgelerde verilmiştir.

Hisse senetleri Saint-Gobain hissesinin referans fiyatına kıyasla indirimli (2024'de% 20).

Referans fiyat, tasarruf planlarına ilişkin Fransız mevzuatına göre belirlenir ve fiyat belirleme tarihinden önceki 20 borsa fiyatının (açılış fiyatları) ortalamasına karşılık gelir.

Abonelik bedeli belirlenmeden birkaç gün önce belirlenen Avrupa döviz kurunu temel alarak yerel para biriminize abone olursunuz.

Ancak, Saint-Gobain'in payı Paris borsasında kote olduğundan, yatırımınız Euro cinsinden olacaktır. Vade sonunda, döviz kurunun yatırımınız üzerinde olumlu veya olumsuz bir etkisi olabilir.

Bu nedenle, Euro'nun para biriminize göre değeri arttıysa, para biriminize yaptığınız yatırımın değeri artacaktır. Bununla birlikte, Euro'nun para biriminize göre değeri düşerse, para biriminize yaptığınız yatırımın değeri düşecek ve kişisel katkınız üzerinde sermaye kaybına uğrayacaksınız.

Not: Yatırım dönemi boyunca yatırımınızın değeri, Euro ile para birimi arasındaki kur dalgalanmalarına göre değişecektir.

Doğrudan hisse tutarınız varsa, doğrudan temettüleriniz ödenecektir. Eğer CMF'ye abone olursanız, Saint-Gobain PEG Monde CMF'ye yeniden yatırım yapılacak, böylece sahip olduğunuz CMF hisselerinin sayısını artıracaksınız.

PEG ABONELİĞİ ŞARTLARI

Saint-Gobain ve iştiraklerinin tüm personeli

PEG'i öneren firmalarda,

Kalıcı veya sabit süreli bir iş sözleşmesiyle,

“Abonelik bitiş tarihindeki toplam en az 3 aylık kıdem” ile.

Employment İş sözleşmelerinin sona ermesinden bu yana en az bir CMF hissesi veya bir PEG hissesi bulundurmak,

Faaliyet dönemi için şirketin PEG üyesi olması ve Saint-Gobain Grubunun bir parçası olması gerekir.

 

Özet:

PEG yatırımını yapmaya hak kazanan çalışanlar PEG yatırımı yapamayacak çalışanlar
3 aydan fazla kıdeme sahip olan Belirsiz Süreli Kontratlı çalışanlar 3 aydan az kıdemi olan tüm çalışanlar
  Stajyerler
  Geçici personel
   

Aboneliğinizi nakit olarak ödeyebilirsiniz, bu durumda ödeme koşulları hakkında daha fazla bilgi edinmek için PEG temsilcinize başvurmalısınız.

Ülkenize ve yerel mevzuata bağlı olarak, diğer ödeme yöntemleri (özellikle ücretlerden kesilen taksitler) önerilebilir.

Aboneliğiniz, yıllık abonelik ücretinizin% 25'ini aşamaz.

Bu teklif kapsamında ödeyebileceğiniz tutarı hesaplamak için kullanılan yıllık brüt ücret, sabit yıllık maaşınız, tüm değişken unsurlarınız ve cari yıl boyunca ödenebilecek primlerdir.

Emekli çalışanlar için (emekli çalışanların üye olabileceği ülkelerde) yıllık emeklilik maaşına dayanarak hesaplanır,

% 25 limitine ilişkin yasal sorumluluk aboneye aittir.

Aylık ücret indirimi net aylık ücretinizin% 10'unu aşamaz.

PEG temsilcinizle görüşün (irtibatlara bağlantı)

PEG temsilcisi (yetki devri olasılığına sahip) toplama yerinde onaylanacaktır; Giriş kodlarını yeniden oluşturabilir ve gönderebilir.

www.amundi-ee.com/account hesap sitesine giriş yaparak aşağıdaki adrese giriş yapın:

“Hesabınıza erişin” / Çalışan Paylaşım Sahipliği Planına erişin, sonra dilinizi seçin

Prosedürü izleyin: “Tanımlayıcımı unuttum” ve “Şifremi unuttum”.

YATIRIMIN SÜRESİ

Düzenlemeler ile tanımlanan bazı olaylar, varlıklarınızın erken ödenmesini sağlar.

Ödeme otomatik değildir:

Birkaç istisna dışında, tek bir etkinlik, seçtiğinizde erken ödeme için uygun hakların tümü veya bir kısmıyla ilgili yalnızca bir erken ödeme ile sonuçlanabilir.

Sahibin iş sözleşmesinin ölümü ve atanması durumu hariç, yalnızca etkinliğin yapıldığı tarihte hesabınızdaki varlıklar erken bir şekilde kullanılabilir.

Ülkeniz için erken ödeme davaları, ülkenizdeki PEG ile ilgili yasal belgede listelenmiştir.

AMUNDI ÉPARGNE SALARIALE ET RETRAITE, Saint-Gobain Grubunda geçerli olan Grup tasarruf planında önerilen tüm fonların Hesap Sahibi ve Hissedarıdır (TCCP).

AMUNDI, Saint-Gobain hisselerine yatırılan MCP'nin çalışan yatırım portföy yöneticisidir.

İnternet Üzerinden: Çalışan tasarruf hesabınıza ve şirket tasarruflarıyla ilgili haberlere erişmek için: www.amundi-ee.com/account / Çalışanlara Erişim Pay Sahipliği Planını yapın / dilinizi seçin

Bu site, hesabınıza güvenli danışmanlık ve çevrimiçi yönetim sağlar. Siparişlerinizi mevcut varlıklarınıza sipariş edebilirsiniz.

Ayrıca, güvenli mesajlaşmayı kullanarak Amundi'ye mesaj göndermenizi sağlar.

Elektronik olarak (e-servis aboneleri için) veya posta ile alacaksınız:

  • Herhangi bir satın alma talebinden sonra bir işlem bildirimi,
  • Haziran sonunda gerçekleştirilen işlemlerin bir özet bildirimi (Temmuz ayında gönderilir),
  •  Varlıklarınızın yılın son borsa tarihindeki durumunu özetleyen bir hesap özeti (Ocak ayında gönderilir).

Web sayfasındaki yazışma formunu indirerek ve doldurarak Amundi Épargne Salariale et Retraite ile kişisel iletişim bilgilerinizi güncellemeyi unutmayın: www.amundi-ee.com/account

Bu yazışma formu aşağıdakilere gönderilmelidir:

AMUNDI ÉPARGNE SALARIALE ET RETRAITE - 26956 Valence Cedex 9 - Fransa www.amundi-ee.com/account/ Çalışan Pay Sahipliği Planına Erişim web sitesindeki e-hizmetlere abone olun, sonra dilinizi seçin:

EmailE-posta adresinizi girin

Yıllık hesap ekstreniz ve diğer tüm belgeler indirmeniz ve çevrimiçi danışma için hazır olacaktır. E-beyannamesi otomatik olarak www.amundi-ee.com/account adresinde arşivlenir ve basılan versiyonu kağıt beyanı ile aynı yasal değere sahiptir. Amundi Épargne Salariale et Retraite, e-beyannamelerin bulunup bulunmadığını e-postayla size bildirir.

Cep telefon numaranızı girin

Parolanızı kaybederseniz, cep telefonunuza gönderilebilir.

DENETİM

Varlıklarınızı yerleştirdiğiniz fonların izlenmesi ve yönetimi kontrolü, PEG Monde CMF Denetleme Kuruluna emanet edilmiştir. Denetim Kurulu, çalışan hissedarların temsilcilerinden ve bu şirketler tarafından atanan üye şirketlerin temsilcilerinden oluşur.

CMF Denetleme Kurulu her yıl fonun finansal ve idari yönetim raporlarını inceler.

Fonun Denetleme Kurulu şunları içermektedir:

Employee Coğrafi bölge başına, hem hisse sahibi hem de hisse sahibi olan, mevcut hissedarları ve eski üye şirketlerini temsil eden, doğrudan hisse sahipleri tarafından seçilen bir üye;

ve Üst Yönetim tarafından atanan Saint-Gobain Grubunu temsil eden coğrafi bölge başına bir üye.

Görev süresi beş mali yıldır.

Denetim Kurulu, yılda en az bir kez yönetim raporunu ve fonun yıllık hesaplarını incelemek, finansal, idari ve muhasebe yönetimini incelemek ve yıllık raporu kabul etmek için toplanır. CMF'nin sahip olduğu hisselere bağlı oy haklarını kullanır.

PAY SAHİPLERİ ÇALIŞANLARININ TEMSİLİ

Bu, Saint-Gobain hisselerinizin nasıl elde edildiğine bağlıdır. Doğrudan abone olduysanız, evet, oy hakkınızı doğrudan Genel Kurul'da kullanabilirsiniz.

“Saint-Gobain PEG Monde” CMF üzerinden abone olduysanız, CMF Denetleme Kurulu, CMF'nin Saint-Gobain Genel Kurullarında sahip olduğu hisselere bağlı oy haklarını kullanmak için bir temsilci atayacaktır.

Grubu borsada takip etmek için Saint-Gobain Hissedarı uygulamasını indirebilirsiniz.

Back to top