Aller au contenu principal

CSÖKKENTÉS

Csökkentésre kerül a sor, ha a kért részvények száma meghaladja a rendelkezésre álló részvények számát (6,5 millió részvény). 

Hogyan működik a csökkentés?

Ha a 2024-es PEG-előfizetéshez kért összes részvény száma meghaladja a rendelkezésre álló részvények számát, a kérelmek száma csökken és előfordulhat, hogy nem, vagy részben kapod meg a kért összeget.

Az Alap részvényeinek jegyzésére irányuló kérelmek csökkentése a következőképpen történik:

1) A „nem csökkenthető átlagos jegyzés” meghatározásához a felajánlott részvények teljes számát elosztjuk az Alap jegyzőinek teljes számával.

2) Az Alap részvényeinek jegyzésére irányuló kérelem azon részét, amely kisebb vagy egyenlő a „nem csökkenthető átlagos jegyzéssel”, teljes mértékben teljesítik.

3) Az Alap részvényeinek jegyzésére irányuló kérelem azon része, amely meghaladja a „nem csökkenthető átlagos jegyzést”, egyetlen együtthatóval csökken, oly módon, hogy az Alap részvényeire történő összes jegyzés iránti kérelem összege ne haladja meg a felajánlott részvények teljes számát.

Ha a részvényjegyzés iránti kérelmemet csökkentik és több fizetési módot választottam, hogyan alkalmazzák a csökkentést?

Minden előfizető esetében a csökkentést elsőbbségi sorrendben alkalmazzák a későbbi, egyeztetett vagy kiegyenlítetlen fizetésekre bankszámláról történő utalás és / vagy munkabérből történő levonás esetén.

A csökkentett összegeket ezután a szóban forgó kifizetésekre alkalmazzák és a kedvezményezett eredeti kérésének megfelelően arányosan osztják el, oly módon, hogy a tőkeemelés összege legfeljebb megegyezzen a Saint-Gobain Igazgatóság által engedélyezett összeggel .

Ha a Kedvezményezett által az Alap részvényeinek önkéntes befizetéssel történő tényleges igénylésének összegét „Munkabérből történő levonás” és „Bankszámláról történő utalás” finanszírozza, a csökkentést ugyanolyan arányban osztják szét, mint a Kedvezményezettnek az Alap részvényeinek jegyzésére vonatkozó kérelmét.

Mi történik, ha csökken a jegyzési igényem és úgy döntöttem, hogy bankszámláról történő utalással fizetek?

Csak a csökkentett összeget kell átutalni a cég bankszámlájára.

Mi történik, ha a jegyzési igényem csökken és a munkabérből történő levonást választottam?

Csak a csökkentett összeg lesz levonva a munkabérből.

Csökkentés esetén honnan tudom az előfizetésem végösszegét?

A számítás után csökkentett összeg elérhető az részvényjegyzés weboldalán, valamint a részvényjegyzési összefoglaló letölthető lesz.

Back to top